"638 tapaa tappaa Castro" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

"638 tapaa tappaa Castro"

Räjähtäviä sikareita ja nilviäisiä, myrkytettyjä sukelluspukuja ja nenäliinoja - kuubalaispakolaisilla ja Yhdysvaltain

3.8.2006 16:39

keskustiedustelupalvelu CIA:lla on riittänyt ideoita Kuuban johtajan Fidel Castron salamurhaamiseksi.

Brittilehti Guardianin mukaan Kuuban salaisen palvelun entinen johtaja on laskenut erillisten tappoyritysten määräksi peräti 638.

Joukkoon mahtuu tavanomaisia suunnitelmia tarkka-ampujien käytöstä sekä puhujalavojen räjäytyksistä, mutta mukana on myös hyvinkin eriskummallisia ideoita. Kuuluisin lienee räjähtävä sikari, mutta CIA suunnitteli aikanaan myös vedenelävien valjastamista murhapuuhiin.

Castro tiedettiin innokkaaksi sukeltajaksi, joten CIA hankki suuren määrän erilaisia nilviäisiä ja testasi, voitaisiinko otuksien kuoreen piilottaa tappava räjähdelasti.

Murhaajanilviäinen olisi sitten maalattu värikkääksi, jotta Castro olisi suunnannut tutkimaan sitä lähempää. Agentit suunnittelivat lisäksi sukelluspuvun myrkyttämistä ihotautia aiheuttavilla bakteereilla.

Sulaviapillereitä

Erilaisia myrkytyssuunnitelmia on ollut tukuittain, mutta ne kaikki epäonnistuivat tavalla tai toisella. Erään kerran tappotehtävä annettiin Castron rakastajattarelle, joka piilotti pillerit voidepurkkiin.

Pillerit kuitenkin sulivat, eikä naisesta ollut kovin hyvä idea yrittää tunkea ihorasvaa nukkuvan Castron suuhun.

Eräs toinen myrkytyssuunnitelma kaatui jo siihen, kun CIA totesi kehitellyn myrkkypillerin liukenevan harmittomasti veteen. Romukoppaan lensivät myös ideat nenäliinojen sekä kahvin myrkyttämisestä.

Yhdysvallat on sittemmin virallisesti ilmoittanut luopuneensa Castron murhayrityksistä, mutta vallankumousjohtajan turvallisuutta valvotaan edelleen äärimmäisen tiukasti. (STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?