Uusi väite: Madeleine kuoli pudotessaan portaista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Uusi väite: Madeleine kuoli pudotessaan portaista

Kaksi Madeleine McCannin katoamista tutkivaa poliisia on tänään kertonut, että tytön epäillään kuolleen pudotessaan portaita alas, kertoo Daily Mail.

Portugalin poliisin mukaan Madeleine (vas.) kuoli pudottuaan kuvassa näkyvän McCannin perheen loma-asunnon portaissa.

30.9.2007 20:45 | Päivitetty 30.9.2007 23:50

Portugalilaispoliisit kertoivat sanomalehti 24 Horasille, että he epäilevät vahvasti tytön kuolleen lyödessään takaraivonsa porraslaattoihin.

- Tutkittavaksi jää enää se, minne ruumis katosi, toinen poliiseista sanoi.

Poliisiraportissa kiinnitetään huomiota kymmeneen portaaseen, jotka johtavat perheen vuokraaman loma-asunnon ovelle.

Raportin mukaan brittiläiset vainukoirat löysivät portaista "kalman hajun" sen lisäksi, että ne löysivät pieniä veriroiskeita asunnon sisältä ja tytön äidin Kate McCannin vaatteista.

"Teoria ilmantodisteita"

McCannien ystävä puolusti pariskuntaa, syyttäen poliisien keksivän teorioita ilman todisteita.

- Miten kenenkään voidaan väittää kuolleen ilman ruumista? Tutkinnasta tihkuu jatkuvasti vuotoja, joiden päämääränä on tahria McCannien maine, nimeltä mainitsematon ystävä sanoi Daily Mailille.

- Jos poliisit ovat 100-prosenttisen varmoja siitä, että Madeleine putosi portaita alas, heidän on myös pystyttävä todistamaan se. Ja se ei onnistu ilman ruumista, ystävä jatkoi.

Portugalin poliisi pysyy uskomuksessaan, että Kate ja Gerry McCann salasivat tyttärensä kuoleman, mahdollisesti ystäviensä avulla.

Tutkijoiden uskotaan haluavan kuulustella uudelleen kaikkia illalliselle osallistuneita. Yhtenä mahdollisuutena poliisi tutkii myös sitä, että ensimmäisenä arguidoksi eli muodollisesti epäillyksi nimetty Robert Murat olisi auttanut McCanneja ruumiin kätkemisessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?