"Kielletään huivien käyttö koko Tanskassa" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

"Kielletään huivien käyttö koko Tanskassa"

Tanskalaispoliitikko Pia Kjærsgaard haluaa riisua kaikki Tanskan musliminaiset huiveistaan. Oikeistolaista kansanpuoluetta edustava Kjærsgaard esitti Tanskaa kuohuttavan ehdotuksensa eilen radiolähetyksessä.

Tanskalainen kansanedustajaehdokas Asama Abdol-Hamid on joutunut pilkan kohteeksi huivinsa takia. Häneltäkin Kjærsgaard haluaa viedä huivin.

17.5.2007 19:04

Kjærsgaard ei tee eroa erilaisten huivien välillä. Hän haluaa kieltää kaikenlaisten huivien käytön tanskalaisessa yhteiskunnassa.

- Minusta ne sortavat naisia, eikä meidän minun mielestäni pidä hyväksyä sitä, Kjærsgaard sanoi Tanskan Radiolle DR:lle.

Kjærsgaard haluaa aloittaa huivien hävittämisen kouluista. Hän haluaisi myöhemmin kieltää huivien käytön myös julkisilla paikoilla. Kjærsgaardin esityksellä on hyvin heikot toteutumisnäkymät ja poliitikko on siitä itsekin tietoinen.

- En tiedä, kuinka pitkälle tämä asia voi edetä. Mutta me voimme aloittaa kouluista, hän sanoi.

Kjærsgaardin puolue on tunnettu kovista linjauksistaan maahanmuuttajakysymyksissä. Tuorein ulostulo on omiaan lisäämään tanskalaisten ja maassa asuvien muslimien välistä jännitettä.

Tanska yrittää edelleen toipua profeetta Muhammedia esittäneistä pilapiirroksista syntyneestä kansainvälisestä selkkauksesta ja sen aiheuttamasta vastakkainasettelusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?