Täällä asuu prinssi Charles - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Täällä asuu prinssi Charles

IS pääsi tutustumaan prinssi Charlesin lempiasuntoon, Walesin kupeessa Gloucesterissa sijaitsevaan vehreään paratiisiin nimeltä Highgrove. Läheisellä farmilla vihertävä siniverinen viljelee ekologisesti ja kasvattaa karjaa.

Charles on suunnitellut tilalleen villipuutarhan, virallisen puutarhan ja muurien ympäröimän keittiöpuutarhan.­

9.6.2007 6:40

Tänne, keskelle kauneinta Britannian maaseutua, prinssi pakenee aina kun mahdollista.

Ulkopuolisista Highgroveen pääsee vain harva, sillä vierailujonot ovat yli kaksi vuotta pitkät.

Turvatoimetkin ovat äärimmäisen tiukat. Poliisi tutkii autot metallipaljastimien kanssa, kameroita ja kännyköitä ei saa käyttää ja toimittajia kielletään kirjaamasta ylös suoria sitaatteja oppailta. Highgroven vapaaehtoisena oppaana toimiva Carolyn North kertoo, että hovi haluaa tarkistaa jopa oppaiden puutarhoissa piirtämät kuvat.

Highgrovessa näkyy hevospooloa, pensasaitojen kasvatusta ja taidetta harrastavan prinssin koko elämänkatsomus.

- Hän on hyvin hengellinen ihminen, herkkä romantikko. Hän tutkii kaikkia uskontoja ja uskoo, että kaikella mitä teemme, on vaikutusta kaikkeen, eräs Highgroven työntekijä kertoo.

Charles on suunnitellut tilalleen villipuutarhan, virallisen puutarhan ja muurien ympäröimän keittiöpuutarhan. Alueella on kymmeniä, ellei satoja harvinaisia puita sekä kasveja.

Highgrove on ollut luomutila vuodesta 1996. Charles käyttää tilalla ainoastaan sadevettä, pohjavettä ja puhdistettua jätevettä.

Työntekijöiden mukaan hän ei silti ole fanaattinen elämänkatsomuksessaan. Hänen poikansa käyvät mielellään esimerkiksi McDonald'sissa ja muissa pikaruokapaikoissa, joita Charles inhoaa, mutta prinssi ei yritä tuputtaa lapsilleen luonnonmukaisia näkemyksiään.

Prinssi itsekään ei työnsä takia pysty aina elämään niin kuin hän haluaisi: Charles joutuu lentämään jatkuvasti, eikä hän pysty valitsemaan kaikilla aterioillaan luomuruokia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?