Sieppaaja valikoi vain tytöt vangeiksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sieppaaja valikoi vain tytöt vangeiksi

Eilen saatiin järkyttävä, mutta kiihkeästi kaivattu vastaus kysymykseen: Miksi 53-vuotias Duane Morrison hyökkäsi aseistautuneena Platte Canyonin lukioon Coloradossa ja otti panttivangeiksi kuusi tyttöä?

29.9.2006 7:00

- Hän järkytti ja pahoinpiteli lapsiamme. Voin kertoa vain sen, että hyökkäys oli luonteeltaan seksuaalinen, kuvaili sheriffi Fred Wegener eilen surun murtaman Baileyn pikkukaupungin toissapäiväisiä tapahtumia.

Duane Morrison surmasi lopulta itsensä sekä 16-vuotiaan panttivangin Emily Keyesin, kun poliisi tekivät rynnäkön draaman näyttämönä olleeseen luokkahuoneeseen.

Poliisi ei kertonut, kuinka moni alun perin kuudesta panttivangista oli mahdollisesti joutunut seksuaalisen pahoinpitelyn uhriksi.

Poliisin mukaan hyökkääjä Duane Morrison oli koditon, ja hänellä oli vain pari aiempaa pienempää rötöstä tilillään. Aseina hänellä oli revolveri ja puoliautomaattinen käsiase.

Todistajalausuntojen mukaan mies meni kouluun tunkeuduttuaan suoraan toisessa kerroksessa olevaan englannin luokkaan, ampui lattiaan ja komensi oppilaat jonoon liitutaulun eteen. Sitten hän käski yksitellen oppilaita joko poistumaan tai jäämään.

- Oli helppo nähdä, että hän halusi tyttöjen jäävän. Hän kopautti minua olkapäälle ja käski häipymään. Sanoin, että en halua mennä, kertoi luokassa itse mukana ollut Cassidy Grigg eilen aamulla NBC :n Today-aamuohjelmassa.

- Hän sanoi, että jos en häivy, niin hän tappaa minut.

Panttivankeja oli aluksi kuusi, mutta Morrison päästi neljä tyttöä yksitellen vapaaksi. Sitten sieppaajan ja poliisin väliset neuvottelut jumiutuivat. Mies tiuski poliisille vain, että "jättäkää minut rauhaan, menkää pois!"

Sheriffi Wegenerin mukaan poliisilla ei ollut vaihtoehtoja rynnäkölle. Sieppaaja oli uhonnut, että hänen repussaan on räjähteitä.

Toinen panttivankina loppuun asti olleista tytöistä saatiin rynnäkön aikana vapaaksi, eikä hän haavoittunut iskussa.

Emily Keyes oli tovereiden mukaan rauhallinen ja hiljainen tyttö. Hän oli mukana koripallojoukkueessa, koulun keskustelukerhossa sekä huutosakissa. Lisäksi hän oli mukana tekemässä koulun lehteä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?