Tomaateista tarttuvaa salmonellaa Yhdysvalloissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tomaateista tarttuvaa salmonellaa Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa kauhistellaan tomaateista levinnyttä salmonellaepidemiaa. Ainakin 167 ihmistä 17:ssa eri osavaltiossa on saanut salmonellatartunnan tuoreista tomaateista.

Tomaatit olivat maanantaina tarjousmyynnissä chicagolaisessa ruokakaupassa kuluttajien pelätessä tomaateista tarttuvaa salmonellaa.­

12.6.2008 6:33

Terveysviranomaisten mukaan ainakin 23 ihmistä on joutunut sairaalahoitoon saatuaan elimistöönsä salmonellabakteerin harvinaisen viheliäisen muodon.

Supermarketit ja ravintolat eri puolilla Yhdysvaltoja ovat poistaneet tomaatit hyllyiltään ja ruokalistoiltaan salmonellan pelossa. Kansalaisia on myös kehotettu välttämään tomaattien syömistä.

McDonald's-hampurilaisketju on keskeyttänyt tomaatinviipaleiden käytön hampurilaistensa välissä, kunnes salmonellatartunnan alkuperä on selvitetty.

Suurin osa tartuntatapauksista on tullut ilmi Texasin ja New Mexicon osavaltioissa. Salmonellan alkuperästä ei ole vielä tietoa, mutta viranomaiset ovat tyhjentäneet muutamia tomaattiviljelmiä ainakin Floridassa ja Kaliforniassa.

Viljelijöiden mukaan kuluttajien pelko on tuottanut alalle jo nyt arviolta 500 miljoonan dollarin tappiot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?