Nouseeko New Orleans vielä tuhosta? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nouseeko New Orleans vielä tuhosta?

Onko New Orleansin tuho niin täydellinen, että kaupunki joudutaan lopulta hylkäämään kokonaan kuten Tshernobyl ja Pompeiji aikanaan?

7.9.2005 0:00

Vai nouseeko New Orleans muutaman vuoden päästä jälleen uuteen kukoistukseensa, kuten esimerkiksi Dresden ja Hiroshima toisen maailmansodan hävityksen jälkeen?

Tästä eivät asiantuntijatkaan ole vielä yhtä mieltä, mutta amerikkalainen Time -lehti uskoo jo tietävänsä lopullisen ratkaisun:

- Älkää epäilkö hetkeäkään. Kaikki rakennetaan uudelleen, lehti päätyy toteamaan laajassa artikkelissaan, joka käsittelee New Orleansin uudelleenrakennusta.

Kriisialueiden jälleenrakennukseen perehtynyt professori Ian Davis varoittaa kuitenkin, että edessä on jättimäinen urakka.

- Se vie ainakin kymmenen vuotta, ehkä jopa enemmän. Esimerkiksi Hondurasissa on yhä käynnissä jälleenrakennus hurrikaani Mitchin jäljiltä, vaikka siitä on jo seitsemän vuotta, Davis sanoi.

New Orleansin jälleenrakennuksen ensimmäinen askel otettiin vihdoin toissa yönä, kun kaupungin tulvavettä ryhdyttiin pumppaamaan ulos. Varovaistenkin arvioiden mukaan pumppaus kestää useita viikkoja, mahdollisesti jopa kolme kuukautta - tai enemmänkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?