Kööpenhaminan ilmastokokouksen osanottajamäärää joudutaan rajoittamaan tilananhatauden takia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kööpenhaminan ilmastokokous ei mahdu kokouskeskukseen

Kööpenhaminan Bella Center -kokouskeskuksessa tänään käynnistyvä ilmastokokous on joutunut vakaviin ongelmiin jo ennen käynnistymistään. Kokoukseen on ilmoittautunut jo yli 34 000 osanottajaa, mikä on reilusti yli kaksi kertaa enemmän kuin rakennusmääräysten sallima suurin yleisömäärä.

Ilmastokoukseen on ilmoittautunut reilusti yli kaksi kertaa enemmän kokousvieraita kuin Bella Centerin rakennusmääräykset sallivat.­

7.12.2009 7:41

Kokoukseen saapuville kansalaisjärjestöille on jo ilmoitettu, että osa niiden edustajista joutuu odottamaan sisäänpääsyä kokouskeskuksen ulkopuolella. Tämän uskotaan väistämättä aiheuttavan napinaa ilmastonmuutosponnisteluja riittämättömiksi arvostelleiden kansalaisjärjestöjen keskuudessa.

Tiedotusvälineiden edutajien rekisteröinti on jouduttu keskeyttämään sen jälkeen kun 3500 toimittajaa ja kuvaajaa oli hakenut rekisteröintiä.

Tänään käynnistyvään kokoukseen on ilmoittautunut jo lähes valtioiden päämiestä, jotka saapuvat Kööpenhaminaan ensi viikon lopulla kaksi viikkoa kestävän kokouksen loppuhuipennukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?