Metallipohatta ammuttiin Pietarissa - oli toipunut juuri edellisestä murhayrityksestä

Toinen kerta toden sanoi, kun murhaaja kävi metallilla rikastuneen liikemiehen Valeri Tsvetinskin kimppuun Pietarissa.

19.5.2009 17:24

Tsvetinskiä ammuttiin päähän Vasilinsaarella myöhään maanantai-iltana, kun hän oli saapumassa taloon naisystävänsä kanssa. Hän sai surmansa sairaalassa.

Silminnäkijöiden mukaan talon rappukäytävässä oli liikuskellut iltapäivästä lähtien aasialaisen oloinen mies, joka saattaa olla murhaaja, uutispalvelu Newsru.com kertoi.

Tsvetinski oli juuri toipunut edellisestä murhayrityksestä, jonka kohteeksi hän joutui huhtikuun 1. päivänä. Tuolloin häntä ammuttiin kolme kertaa kuntosalin edustalla.

Tsvetinski on suuren pietarilaisen teräslankatehtaan entinen johtaja ja osakkeenomistaja. Metalliala on perinteisesti ollut yksi rikollisimmista liiketoimista Venäjällä, eikä Tsvetinski itsekään ollut ihan puhdas pulmunen.

Tsvetinski oli juuri päässyt ennenaikaiseen vapauteen vankilasta, jossa hänen olisi pitänyt istua vuoteen 2011. Hänet oli tuomittu vuonna 2005 ihmissieppauksesta siinä yhteydessä, kun hänen tehtaansa lakimies löytyi hirtettynä. Tsvetinskin osuutta lakimiehen kuolemaan ei kuitenkaan pystytty tuolloin todistamaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?