Charles Mansonin joukkomurhista 40 vuotta - katso video - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Charles Mansonin joukkomurhista 40 vuotta - katso video

Yhdysvalloissa muisteltiin viikonloppuna maan kuuluisimpia joukkomurhia, joista tuli kuluneeksi tasan 40 vuotta.

Kulttijohtaja Charles Mansonin seuraajat surmasivat johtajansa käskystä yhteensä seitsemän ihmistä kahden yön aikana tasan 40 vuotta sitten.

10.8.2009 10:41 | Päivitetty 10.8.2009 10:49

Kulttijohtaja Charles Mansonin seuraajat surmasivat johtajansa käskystä yhteensä seitsemän ihmistä kahden yön aikana 7.-9. elokuuta 1969. Joukkomurhien on kuvailtu symbolisesti päättäneen 60-luvun, joka muistetaan hippiliikkeen vuosikymmenenä.

Manson ja useita muita ihmisiä tuomittiin alunperin kuolemaan. Tuomiot muutettiin kuitenkin elinkautisiksi, kun Yhdysvaltain Korkein oikeus kielsi kuolemanrangaistukset lyhyeksi ajanjaksoksi 70-luvun alussa.

Kalifornian Corcoranin vankilassa istuva Manson on anonut pääsyä ehdonalaiseen useita kertoja - turhaan. Hänen kuuluisin uhrinsa oli elokuvaohjaaja Roman Polanskin vaimo, näyttelijä Sharon Tate, joka oli viimeisillään raskaana.

Manson keräsi 60-luvun lopulla ympärilleen huumehuuruisen joukkion, jolle hän saarnasi, että maailma päättyy rotusotaan, joka hänen seuraajiensa piti käynnistää. Mansonin ympärille muodostui murhakultti, ja hän saa edelleen ihailijapostia.

Amerikkalaisia ihmetyttää eniten se, mikä sai aivan tavalliset perheentytöt ja -pojat muuttumaan kylmäverisiksi murhaajiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?