Norjassa loukkaantuneen suomalaiskiipeilijän tila yhä vakava - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Norjassa loukkaantuneen suomalaiskiipeilijän tila yhä vakava

Norjassa loukkaantuneen suomalaiskiipeilijän tila oli torstaina yhä vakava. Lähetysneuvos Tauno Pesolan mukaan suomalainen oli teho-osastolla, ja hänet leikattiin päivällä.

19.2.2009 12:24 | Päivitetty 19.2.2009 18:44

- Ilmeisesti hänellä on aika vakavia vammoja, mutta mitä vammoja, siitä meillä ei ole tietoa, Pesola kertoi STT:lle puhelimitse.

Kaksi suomalaiskiipeilijää putosi keskiviikkona Rjukanin alueella Etelä-Norjassa yli sadan metrin matkan jääseinämää pitkin. Toinen pudonneista todettiin sairaalassa kuolleeksi. Kolmas suomalaiskiipeilijä selvisi ilman vammoja.

Suomen Kiipeilyliiton mukaan onnettomuus tapahtui, kun kiipeilijät olivat laskeutumassa. Kaikki kolme olivat köysillä kiinni toisissaan. Kiipeilijät olivat kaikki melko kokeneita, liitto kertoo tiedotteessaan.

Vammoihinsa menehtyneelle suomalaisnaiselle tehdään ruumiinavaus, minkä jälkeen aletaan pohtia hänen kuljetustaan takaisin Suomeen.

Jääkiipeilyssä kiivetään jäähakkujen ja kengissä olevien jäärautojen avulla kallioon muodostunutta jäänpintaa pitkin. Rjukan on kansainvälisestikin suosittu jääkiipeilypaikka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?