Windsorin linnaan moskeija - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Windsorin linnaan moskeija

Kuningatar Elisabet on muuttanut yhden Windsorin linnan huoneista moskeijaksi muslimien paastokuukauden ramadanin ajaksi.

2.10.2006 7:01

Kuningatar kunnioitti eleellä 19-vuotiasta työntekijäänsä Nagina Chaudhrya, joka työskentelee lahjatavaraliikkeessä. Nagina aikoo käydä rukoilemassa huoneessa kuukauden pituisen paastokauden aikana, Daily Telegraph -lehti kertoi.

Kuningattaren historiallista päätöstä pidetään ystävyydenosoituksena islaminuskoisille. Kuningatar suostui luovuttamaan yhden toimistohuoneistaan Saxon-tornissa nuoren naisen käyttöön. Huoneen seiniltä poistettiin taulut, sillä islam kieltää rukoilemisen huoneessa, jonka seinillä on kuvia ihmisistä. Toimistoon tuotiin Koraaneja, rukousmattoja sekä merkki, joka kertoo, missä ilmansuunnassa Mekka sijaitsee.

- On uskomatonta, että olen ensimmäinen muslimi, joka rukoilee Windsorin linnassa, yliopistossa opiskeleva Chaudhry iloitsi Telegraphin haastattelussa.

Windsorissa ei ole muita moskeijoita. Muslimien täytyy matkustaa usean kilometrin päähän Sloughiin rukoilemaan.

- Kuningatar on myös Englannin kirkon päämies, joten olen iloinen, että hän kunnioittaa muiden uskontoa. Olen erittäin kiitollinen siitä, että takiani tehtiin näin iso muutos.

Chaudhry kertoi myös työtehonsa lisääntyneen huoneen luovutuksen myötä.

- Ramadan on aluksi hankala, sillä päivät ovat pitkiä, ja keho ei ole tottunut paastoamiseen. Menisin normaalisti syömään iltapäivällä, mutta nyt rukousten ansiosta aika kuluu nopeammin.

Kuukauden kestävä ramadan alkoi toissa viikolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?