Oliko Powellin myrkkytehdas vain ränsistynyt taloryhmä? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Oliko Powellin myrkkytehdas vain ränsistynyt taloryhmä?

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell esitteli viime viikolla YK:n turvallisuusneuvostolle satelliittikuvaa Koillis-Irakissa sijaitsevasta kylästä, jossa Saddam Husseinin tukemat muslimiterroristit tehtailevat kemiallisia aseita.

10.2.2003 0:00

Toissa päivänä joukko läntisiä toimittajia vieraili kuvan osoittamalla paikalla - ja löysi vain ränsistyneen kyläpahasen.

Sergetin kylässä käynyt brittilehti Observerin Luke Harding näki vain muutaman alkeellisen betonirakennuksen eikä jälkeäkään myrkkytehtailusta. Yhdessä rakennuksista oli leipomo, ja useimmat piikkilangan ympäröimistä taloista olivat tyhjiä. Poikkeuksena oli bunkkeri, jossa Ansar al-Islam -ryhmällä oli televisiostudio ja tietokoneita.

Lopullista totuutta "terroristileiristä" ei silti tiedetä vieläkään, sillä toimittajaryhmä vieraili paikalla Ansar al-Islam -järjestön itsensä kutsumana. Mahdollista on siis, että paikka on siivottu kuntoon ennen vierailua tai toimittajille on näytetty myrkkyleirin viereisiä rakennuksia.

Powellin mukaan Sergetissä toimii terrorijärjestön myrkky- ja räjähdekoulutusleiri, jossa opetetaan mm. risiinin valmistusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?