Kenian kriisin ratkaisu lykkääntyy - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kenian kriisin ratkaisu lykkääntyy

Kenian kriisin osapuolet päättivät torstaina lykätä neuvottelujen jatkamista maanantaiksi. Lykkäys teki tyhjiksi kriisin välittäjän Kofi Annanin toiveet, että poliittinen sopu saataisiin aikaan tällä viikolla.

Kenian oppositiojohtaja Raila Odinga kannattajiensa keskellä.

14.2.2008 18:47

Annanin edustaja antoi kuitenkin ymmärtää, että neuvotteluissa on tapahtunut edistystä. YK:n entinen pääsihteeri Annan pitää perjantaina tiedotustilaisuuden sopimuksesta, jonka molemmat osapuolet allekirjoittivat torstaina. Sopimuksen sisällöstä ei vielä annettu tarkempia tietoja.

Annan välittää neuvotteluja, joiden tarkoituksena on päättää Kenian kiisteltyjä presidentinvaaleja seuranneet levottomuudet. Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kertoi torstaina pyytäneensä myös ulkoministeri Condoleezza Ricea matkustamaan Keniaan tukemaan Annanin työtä kriisin sovittelussa ja väkivallan lopettamisessa.

Kiistan osapuolten odotetaan myös perustavan Etelä-Afrikan tyylisen totuuskomission tutkimaan levottomuuksien aikana tapahtuneita väärinkäytöksiä.

Presidentti Mwai Kibakin uudelleenvalinnan jälkeisissä väkivaltaisuuksissa on kuollut noin tuhat ihmistä ja satoja tuhansia on paennut kodeistaan. Oppositiojohtaja Raila Odingan syyttää Kibakin joukkoja äänestystuloksen peukaloinnista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?