WTC:n sankarikoira kloonataan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

WTC:n sankarikoira kloonataan

Saksanpaimenkoira Trakrin parhaimmat päivät ovat jo takanapäin, mutta se saattaa saada vielä "uuden mahdollisuuden" elämään. WTC-iskuissa pelastuskoirana mainetta niittänyt Trakr aiotaan nimittäin kloonata.

James Symington voi olla ylpeä sankarikoirastaan Trakrista.

2.7.2008 16:47

Kalifornialainen yritys BioArts International valitsi Trakrin

kaikkein "kloonausarvoisimmaksi" koiraksi kilpailussa, jossa voittajalle tarjotaan ilmainen mahdollisuus kopioida lemmikkinsä.

- Trakr on minulle kaikki kaikessa, omistaja James Symington sanoi.

- Se, että tiedän, että osa hänestä säilyy hengissä, on sanoinkuvaamatonta. Se on paras lahja, jonka olen koskaan saanut.

Kloonausfirma kertoi saaneensa useita koskettavia kuvauksia koirista, mutta Trakrin tarina "vei jalat alta".

- Hänen useat kykynsä testattiin kansakuntamme synkimpinä hetkinä - ja hänen kloonaaminen on meille suuri kunnia, BioAtsin toimitusjohtaja Lou Hawthorne sanoi.

Trakr tuli kuuluisaksi syyskuun 11. päivän terrori-iskujen seurauksena. Symingtonin mukaan hän ja Trakr olivat ensimmäisiä paikalle tulleita etsintätiimejä ja koira löysi viimeisen raunioista pelastetun ihmisen noin yhdeksän metrin syvyydestä.

Trakr on tällä hetkellä 15-vuotias ja sen takajalat ovat halvaantuneet rappeuttavan hermostosairauden takia. BioArtsin mukaan koiran sairaus voi johtua altistumisesta WTC:n onnettomuuspaikan myrkkykaasuille.

BioArts aikoo toimittaa ensi kuussa näytteen Trakrin dna:sta eteläkorealaiseen Sooam Biotech Research Foundation -laboratiorioon. Klooni-Trakr voi nuuskia Symingtonin takapihaa jo vuoden lopulla.

- Jos koiralla on Trakrin kyvyt, niin totta kai koulutamme hänet etsintäkoiraksi - ja luulen, että minäkin palaan eläkkeeltä töihin, Symington pohti.Lähteet: AFP, Daily Telegraph, Daily News, UPI

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?