Lumimyrsky kiusasi eteläistä Skandinaviaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lumimyrsky kiusasi eteläistä Skandinaviaa

Lumimyrsky aiheutti liikennepulmia Pohjoismaissa perjantaina, ja Tanskassa ainakin yksi ihminen sai surmansa liikenneonnettomuudessa. Pahiten myrsky koetteli Tanskaa ja Norjaa. Etelä-Ruotsia vaivannut myrsky alkoi jo hellittää otettaan.

23.2.2007 18:07 | Päivitetty 23.2.2007 20:02

Tanskassa varhain perjantaina tietä suolaamassa ollut mies kuoli, kun hänen kuorma-autonsa törmäsi toiseen kuorma-autoon lähellä Svendborgia maan keskiosassa.

Torstaina illalla Jyllannissa 23 ihmistä jäi jumiin nietokseen juuttuneeseen junaan. Myös avuksi lähetetty juna juuttui kinokseen, ja Berlinske Tidende -lehden mukaan matkustajat saatiin bussiin ja pois paikalta vasta kahden aikaan iltapäivällä perjantaina. Tanskan rautateiden mukaan matkustajat eivät olleet vaarassa, sillä junan lämmitys toimi koko ajan.

Lisäksi kouluja oli suljettuina, kymmeniä lentovuoroja peruttiin ja poliisi kehotti kansalaisia välttämään autoilua mikäli mahdollista. Monia junavuoroja jäi ajamatta. Pohjois-Tanskassa nainen joutui synnyttämään ambulanssissa, joka juuttui lumeen matkalla sairaalaan Ålborgissa.

Lumimyrsky sotki lentoliikennettä myös Helsinki-Vantaan lentokentällä. Sekä Finnair että SAS joutuivat perumaan lentojaan Kööpenhaminan ja Helsingin välillä. Helsingistä Kööpenhaminaan ja Tukholmaan lähtenyt ja saapunut liikenne myöhästeli jonkun verran, pahimmillaan yli tunnin. Myös Helsingin ja Oslon välisessä lentoliikenteessä oli ongelmia.

Norjassa junaliikenne on edelleen vaikeuksissa keskeisen ratayhteyden katkeamisen takia. Talvimyrskyn takia keskiviikkona kiskoilta suistunutta pikajunaa ei saatu onnettomuuspaikalta eikä kaikkia junayhteyksiä saatu korvattua linja-autoilla.

Myös Etelä-Ruotsin liikenne oli vaikeuksissa lumentulon takia. Perjantain vastaisena yönä Skånessa sattui kymmeniä kolareja, mutta kukaan ei saanut surmansa.

(STT-TT-Ritzau-DPA)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?