Lapsensa hyväksikäyttäjä sai huoltajuuden Ruotsissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lapsensa hyväksikäyttäjä sai huoltajuuden Ruotsissa

Tyttärensä seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu mies on määrätty tämän huoltajaksi Ruotsissa. Suomessakin kuohuttaneen tapauksen uudestä käänteestä kertoi Vetlanda-Posten-lehti.

Tällaisessa asuntovaunuleirissä isä pakotti tyttärensä asumaan.­

28.3.2008 10:05 | Päivitetty 28.3.2008 11:02

17-vuotiaan Louise-tytön isä on tällä hetkellä oikeuden määräämässä psykiatrisessa hoidossa, eikä perheen äiti halua olla tyttärensä kanssa missään tekemisissä.

Siitä huolimatta Vetlandan kunnan viranomaiset suosittavat huoltajuuden antamista isälle. Lopullisesti asiasta päättää oikeusistuin.

Louise itse haluaa huoltajakseen häntä vuoden ajan hyvin hoitaneen kasvatusisän, joka oli myös valmis jatkamaan huoltajuutta.

- Isä, joka on pedofiili, ja äiti, joka hylännyt tyttären. Ovatko he sopivia huoltajia? Valitettavasti Vetlandan sosiaalihuolto on tätä mieltä. Hän (Louise) on pyytänyt saada minut huoltajakseen, mutta kuten tavallista, kukaan ei ole kuunnellut häntä, kasvatusisä tilitti Aftonbladetille.

IS kertoi tapauksesta vuosi sitten. Viimeksi Suomessa tapausta käsitteli Ylen Ulkolinja-ohjelma kuukausi sitten.

Louisen äiti hylkäsi tyttärensä, kun tämä oli 12-vuotias. Tyttö päätyi isänsä huostaan ilman, että kukaan tarkisti hänen elinolojaan.

Isä pieksi tytärtään ja käytti häntä satoja kertoja hyväkseen viiden vuoden ajan, kunnes tyttö pakeni. Kaksikko oli asunut vuosia kylmässä asuntovaunussa, ja tytär oli joutunut seuraamaan isänsä huumeidenkäyttöä pääsemättä edes kouluun.

Sadat suuttuneet vetlandalaiset osoittivat tapauksen takia mieltään vuosi sitten ja vaativat kunnan sosiaalitoimen johtajan Ola Götessonin eroa. Tämä sai kuitenkn pitää virkansa, tosin hänen tehtäviään vähennettiin.

Sosiaalihuolto ei tällä hetkellä suostu vastaamaan tapausta koskeviin kysymyksiin salassapitosäännöksiin vedoten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?