Surmatuksi luultu kiinalainen palasi 10 vuoden jälkeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Surmatuksi luultu kiinalainen palasi 10 vuoden jälkeen

Surmatuksi luultu kiinalaismies on palannut elävien kirjoihin kymmenen vuoden poissaolon jälkeen. Miehen paluu merkitsi vapautusta toiselle miehelle, joka oli tuomittu surmasta.

9.5.2010 14:30

Mies ehti kärsiä tuomiotaan vuosia.

Tapahtumat juontavat miesten väliseen tappeluun. Vuosi tappelun jälkeen kylän kaivosta löytyi päätön ruumis. Poliisi päätteli Zhao Zhenshangin saaneen tappelussa surmansa. Tappajaksi virkavalta epäili Zhao Zuohaita. Tämä myös tunnusti teon ja sai 29 vuoden tuomion.

Kiinan lehtien mukaan tapaus alkoi selvitä, kun surmatuksi luultu Zhao palasi tämän kuun alussa kotikyläänsä, joka sijaitsee Henanissa Keski-Kiinassa. Zhao kertoi paenneensa, koska oli pelännyt tappaneensa tappelukumppaninsa, vankilaan joutuneen Zhaon.

Vanki-Zhaon veli kertoi paikalliselle lehdelle, että poliisi oli kuulusteluissa pakottanut tämän juomaan chilivettä ja oli ampunut ilotulitusraketteja tämän pään yli. Tuomittu välttyi niukin naukin kuolemantuomiolta.

Kun Zhao istui tuomiota, hänen vaimonsa lähti toisen miehen matkaan ja kolme neljästä lapsesta annettiin adoptoitavaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?