Räjäytetty Lenin palasi Suomen-asemalle Pietarissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Räjäytetty Lenin palasi Suomen-asemalle Pietarissa

Vuosi sitten vandaalien räjäyttämäksi joutunut V. I. Leninin patsas on palautettu entiselle paikalleen Pietarin Suomen-aseman edustalle.

Lenin palasi Suomen-asemalle.

15.4.2010 9:38

Patsas tuotiin takaisin aukiolleen torstain vastaisena yönä, ja sen pystyttäminen vei aikaa vajaan tunnin, kertoo Fontanka-uutispalvelu.

Tämän jälkeen aiotaan ehostaa vielä patsaan jalusta, mutta kaiken pitäisi olla valmista viimeistään kommunistijohtajan syntymäpäiväksi 22. huhtikuuta.

Leninin patsas sai takamukseensa noin metrin suuruisen repeämän vuosi sitten huhtikuussa, kun tuntemattomat huligaanit räjäyttivät patsaalla 300 gramman suuruisen pommin.

Patsaan kunnostustyö oli odotettua vaativampi, sillä ison repeämän lisäksi siinä oli lukuisia pienempiä reikiä. Lisäksi kunnostajat joutuivat tekemään useita analyysejä ennen kuin patsaan sisältämän metalliseoksen tarkka koostumus oli saatu selville.

Patsaan pystytystyötä rautatieaseman edustalla oli valvomassa pietarilaisten kommunistien ryhmä, sillä he halusivat varmistua, että patsas on todellakin aito ja alkuperäinen ja että sen restaurointi on suoritettu ammattimaisesti. Vielä yön pimeydessä he eivät halunneet antaa lopullista hyväksyvää lausuntoaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?