Ufohavainnot hämmentävät amerikkalaisessa pikkukaupungissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ufohavainnot hämmentävät amerikkalaisessa pikkukaupungissa

Rauhallisessa texasilaisessa Stephenvillen pikkukaupungissa on kerrankin kuhinaa. Viikko sitten monet kaupungin asukkaat todistivat selittämättömän ilmiön, jota he epäilevät ufojen aiheuttamaksi.

15.1.2008 12:24

Kaikki alkoi, kun Steve Allen oli ystävineen ihailemassa auringonlaskua tiistai-iltana viime viikolla. Kaikki kolme näkivät yhtäkkiä jotain sellaista, mitä he eivät osanneet selittää: vilkkuvia valoja noin kilometrin korkeudessa.

- Alus ei ollut oikeastaan näkyvissä ja se oli täysin hiljainen, mutta valot ylettyivät noin puolentoista kilometrin päähän, Allen kertoi paikalliselle Stephenville Empire-Tribune -lehdelle.

- Se liikkui kohti Stephenvilleä hurjaa vauhtia - noin 5000 kilometriä tunnissa, arvioisin.

Allenin mukaan jossain vaiheessa valot muuttuivat palaviksi valkoisiksi lieskoiksi ja siitä kahden sekunnin kuluttua ilmiö katosi kokonaan.

Miehet pohtivat kuumeisesti selitystä ilmiölle, kunnes kymmenen minuutin kuluttua "esine" palasi. Tällä kertaa sitä seurasivat myös kaksi armeijan hävittäjää.

30 vuotta lentäjänä toiminut Allen kutsuu ilmiötä ufoksi.

- Me menimme kaikki ihan sekaisin. En nukkunut silmällistäkään seuraavana yönä, Allen kertoi.

Tapaus olisi saattanut jäädä yksittäiseksi kuriositeetiksi, jos paikallinen lehti ei olisi kirjoittanut miesten havainnoista. Pian jutun ilmestymisen jälkeen toimitukseen alkoi tulvia sähköposteja ja puheluita muilta alueen asukkailta, jotka olivat nähneet saman.

Kuvauksia tapahtuneesta on lehden mukaan tullut monesta eri paikasta ja suurimmalle osalle yhteistä on lause: "En ole koskaan ennen nähnyt mitään sellaista."

Nyt paikalle on kutsuttu ufo-tutkijoita, jotka haastattelevat silminnäkijöitä ja yrittävät selvittää, onko ilmiölle jokin luonnolllinen selitys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?