Raaka kolmoissurma Norjassa - epäillyllä yhteyksiä Suomeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Raaka kolmoissurma Norjassa - epäillyllä yhteyksiä Suomeen

Norjan poliisi on pidättänyt 38-vuotiaan miehen Tromssassa tehdystä raa'asta kolmoismurhasta. Teko paljastui sunnuntai-iltana.

23.3.2009 0:22 | Päivitetty 23.3.2009 0:42

Norjalaisen Verdens Gang -lehden mukaan epäilty on asunut Suomessa aiemmin noin kymmenen vuotta, ja muuttanut sitten takaisin Norjaan 15 vuotta sitten.

Tarkkaa tietoa miehen tai uhrien kansallisuudesta ei ole. Helsingin Sanomien mukaan epäillyllä on aiempi rikosrekisteri. Kun hän muutti Norjaan, hänellä oli kaksoisnimi, joista toinen on suomalainen.

Brutaali surmatyö herätti Norjassa sunnuntaina valtavaa huomiota. Se paljastui, kun poliisi löysi 38-vuotiaan huutamassa verissään kadulla kello 15.30 paikallista aikaa.

Kun mies vietiin sairaalaan, hän kertoi tappaneensa kolme ihmistä.

Kahden naisen ja yhden miehen ruumiit löydettiin miehen antamasta osoitteesta. Asunnossa oli verta joka puolella. Talo sijaitsee rauhallisella asuinalueella, eikä talossa naapurien mukaan ole aiemmin ilmennyt ongelmia.

VG:n mukaan mies asui vuokralla samassa talossa. Poliisilla ei kuitenkaan ole tietoa, tunsiko surmasta epäilty uhrit, milloin surmatyöt oli tehty ja millä välineellä.

Mies on niin sekaisin, että hänet on passitettu psykiatrisen hoitoon eikä poliisi ole voinut kuulustella häntä. Miehellä on taustallaan mielenterveysongelmia.

- Ainoa todiste, että mies on tehnyt surmat, on hänen tunnustuksensa. Se riittää kuitenkin perusteeksi epäilylle, kertoi Pohjois-Norjassa sijaitsevan Tromssan poliisimestari Truls Fyhn Dagbladet-lehdelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?