Syöpäpotilas ei saa arpavoittoaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Syöpäpotilas ei saa arpavoittoaan

Onni ei olisi voinut pahemmin pyllistää amerikkalaiselle merijalkaväen veteraanille Wayne A. Schenkille.

14.2.2007 7:01 | Päivitetty 14.2.2007 7:41

Schenk sai kuulla sairastuneensa parantumattomaan keuhkosyöpään, mutta hän ei lannistunut. Veteraani jatkoi arkisia rituaalejaan ja osti edelleen muun muassa arpalippuja.

Neljä euroa maksanut arpa poiki lopulta lähes 800000 euron voiton, jolla Schenk olisi voinut maksaa kalliit syöpähoitonsa. Hän ei kuitenkaan lukenut arpajaisten sääntöjä tarpeeksi tarkkaan.

Voittosumma maksetaan 40000 erissä 20 vuoden aikana, mutta Schenkillä on lääkäriarvioiden mukaan elinaikaa vain noin 12 kuukautta.

- Olen kolme kertaa keskustellut asiasta arpajaisten järjestäjien kanssa, mutta he sanoivat, etteivät voi maksaa koko summaa kerralla. Se on masentavampaa kuin mikään muu, Schenk totesi ABC Newsin mukaan.

Useat tahot ovat taivutelleet järjestäjiä maksamaan summan suoraan syöpäsairaaloille, jotka suostuisivat siten hoitamaan Schenkiä. Myös edustajainhuoneen jäsen Joseph A. Errego on turhaan ehdottanut sääntöihin yhtä poikkeusta.

- Toivoisimme, että voisimme maksaa koko summan kerrallaan, mutta säännöt sitovat meitä ja niiden mukaan summa pitää maksaa osissa, Susan Miller pahoitteli. (IS)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?