Lakshmi-tyttö selvisi ylimääräisten raajojensa poistosta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lakshmi-tyttö selvisi ylimääräisten raajojensa poistosta

Intialainen kahdeksanraajainen pikkutyttö Lakshmi selvisi 24-tuntisesta leikkauksestaan elossa. Tytön tila on lääkärien mukaan vakaa.

Leikkauksen tehneen sairaalan johtava kirurgi Patil Mamatha kehui kahdeksanraajaista Lakshmia leikkisäksi tytöksi.

7.11.2007 10:54

- Korjausleikkaus onnistui jopa odottamattoman hienosti, julisti bangalorelaisen sairaalan edustaja Patil Mamatha.

Operaatioon osallistui peräti 30 kirurgia. He poistivat epämuodostuneena syntyneeltä tytöltä ylimääräiset kädet ja jalat sekä sisäelimet ja korjasivat tytön lantion seudun kuntoon. Tohtori Patilin mukaan vaikean leikkauksen jokainen vaihe onnistui ilman vastoinkäymisiä.

- Kykenimme yhdistämään hänen lantioluunsa menestyksekkäästi, eikä toista operaatiota enää tarvita.

Pikkutyttö syntyi kaksi vuotta sitten köyhään intialaiskylään. Hän sai Lakshmi-nimen nelikätisen intialaisen jumalattaren mukaan, sillä hänellä oli kirjaimellisesti neljä kättä ja neljä jalkaa.Ylimääräiset ruumiinjäsenet ja munuaiset sekä ylimääräinen vatsa- ja rintaontelo olivat peräisin tytön kaksoissiskolta, joka oli kuitenkin jäänyt kohdussa kehittymättä omaksi sikiökseen. Harvinainen epämuodostuma tunnetaan lääketieteessä nimellä isciopagus.

Tytöstä uhkasi tulla jopa sirkusnähtävyys köyhällä maaseudulla, kun taikauskoiset intialaiset rynnivät katsomaan häntä. Vanhemmat ovat köyhiä työläisiä, mutta sairaala päätti tehdä operaation omalla kustannuksellaan.

- Meille on kerrottu, että hän voi viettää normaalia elämää leikkauksen jälkeen. Rukoilen hänen puolestaan, tytön äiti Poonam kertoi toimittajille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?