Tässä hän on! Josef Fritzl näytti vihdoin kasvonsa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tässä hän on! Josef Fritzl näytti vihdoin kasvonsa

Itävallan hirviöisä teki puolitoista päivää kaikkensa, jotta maailma ei näkisi hänen kasvojaan oikeudessa.

Tässä hän on. Josef Fritzl ei enää peittele kasvojaan kansiolla.

17.3.2009 14:53 | Päivitetty 17.3.2009 19:09

Tyttärensä orjuuttamisesta syytteessä oleva Josef Fritzl peitti kasvonsa sinisellä mapilla, kun hän saapui kameroiden ristitulessa oikeuteen.

Tiistaina lounastauolta oalattuaan Fritzl oli ilmeisesti jo väsynyt piilottelemaan. Hän piti kansiotaan normaalisti kädessään ja paljasti kasvonsa kameroille.

Piilottelu oli alunperinkin outoa, sillä kaikki tiesivät jo aiempien kuvien perusteella, miltä vuosikymmenen karmeimpiin kuuluvan rikoksen tekijä näyttää.

Tuomion annetaantodennäköisesti torstaina

Tuomarit ja valamiehistö kuulivat tiistaina Josef Fritzlin tyttären Elisabethin ja tämän veljen Haraldin nauhoitetut todistajanlausunnot.

Fritzlin muut lapset ja vaimo ovat kieltäytyneet todistamasta. Julkisuuteen ei kerrottu, miten Fritzl reagoi tyttärensä lausuntoon.

- Koska tämä osuus oli suljettu yleisöltä, emme saa kertoa mitään yksityiskohtia, sanoi puolustusasianajaja Rudolf Mayer.

Oikeusistuimen edustajan Franz Cutkan mukaan tuomio luetaan todennäköisesti torstaina iltapäivällä, jos istunto etenee nykyistä tahtia.

73-vuotiasta Josef Fritzliä syytetään muun muassa murhasta, orjuuttamisesta, insestistä ja raiskauksista.

Hän vangitsi 18-vuotiaan tyttärensä Elisabethin kotitalonsa kellariin vuonna 1984.

Seuraavien 24 vuoden aikana Elisabeth synnytti isälleen kellarityrmässä insestin seurauksena seitsemän lasta. Yksi lapsista kuoli pian syntymän jälkeen.

Fritzl on tunnustanut syyllisyytensä insestiin, raiskauksiin ja vapaudenriistoon, mutta on kiistänyt syytteet murhasta ja orjuuttamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?