Paloja pakeneva suomalainen: Kuin maailmanloppu! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Paloja pakeneva suomalainen: Kuin maailmanloppu!

Biologi Henrietta Nymark-McMahonin perhe joutui pakenemaan Kalifornian yhä pahenevia maastopaloja kotoaan Solana Beachiltä, San Diegon lähettyviltä.

Helpottunut Henrietta Nymark-McMahon hoivaa evakossa poikaansa ja koiraansa.

24.10.2007 10:54 | Päivitetty 24.10.2007 13:02

Henrietta, aviomies David, 2-vuotias poika Lukas ja perheen 6-vuotias koira Gunnie pakkautuivat autoon vain välttämättömimpien tavaroidensa kera.

- Pakkasimme mukaan enimmäkseen tunnearvotavaroita, eli valokuvia. Lisäksi vaatteita, leluja ja koiranruokaa, Nymark-McMahon kertoi IS:lle.

Kotikatu Loma Santa Fe näytti lähtöhetkellä sci-fi -filmin kuvauspaikalta.

- Kun lähdimme, talon pihalla oli jo sentin kerros tuhkaa. Kaikki oli harmaata, eikä aurinkoa nähnyt. Maisema näytti kuin olisi katsonut maailmanlopusta kertovaa elokuvaa.

Perhe ajoi ystäviensä luo sadan kilometrin päähän Lake Forestiin Orange Countyssa.

Espoosta lähtöisin oleva Henrietta on asunut Yhdysvalloissa 17 vuotta. Hän opettaa biologiaa Mira Costan yliopistossa. Perhe on varautunut ainakin kahden vuorokauden evakkoon, sillä paloja lietsovat tuulet eivät ole vielä hellittäneet.

IS kertoi tiistaina, kuinka myös Yhdysvalloissa lomaileva suomalaisjulkkis Viivi Avellán oli evakuoitu Malibun palojen keskeltä. Hän ei ehtinyt ottaa evakkoretkelle mukaan edes omia tavaroitaan, jotka jäivät ystävien taloon.

- Emme tiedä vieläkään, koska pääsemme palaamaan takaisin, Avellán kertoi IS:lle eilen illalla puhelimitse.

Paloissa on tuhoutunut ainakin 1 300 taloa ja yli 100 000 hehtaaria maastoa. 70 000 rakennusta on vaarassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?