Israel määräsi Libanonin rajakylät evakuoitaviksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Israel määräsi Libanonin rajakylät evakuoitaviksi

Israelin asevoimat on vedonnut Libanonin rajakylien asukkaisiin, jotta nämä lähtisivät alueelta ennen iltakuutta. Määräajan jälkeen Israelin on tarkoitus iskeä ilmasta Hizbollahin asemiksi epäiltyihin kohteisiin, kerrotaan sotilaslähteistä.

22.7.2006 12:03 | Päivitetty 22.7.2006 18:16

Sotilaslähteiden mukaan Hizbollahin jäljittämiseen voidaan käyttää maavoimia tai ilmaiskuja. Israel pitää parempana ilmaiskuja, mutta haluaa että alueen asukkaille annetaan ensin mahdollisuus paeta alueelta.

Israel on aiemmin päivällä tuhonnut viestiyhteyksiä Beirutin pohjoispuolella, kertoo Libanonin armeija. Ilmaiskujen kohteena olivat matkapuhelin- ja televisiomastot. Myös maan pohjoisosassa Terbolissa sijaitsevaa tv-mastoa ja matkapuhelimien tukiasemaa on tulitettu.

Mahdollista uhreista ei ole tietoa. Kaakkois-Libanonissa yksi mies ja kaksi lasta haavoittui, kun Israelin tykistö tulitti Kfardissin druusikylää. Aiemmin alueelta oli tulitettu Israelia raketein, poliisi kertoi.

New York Times: Yhdysvalloiltatäsmäpommeja Israelille

Yhdysvallat toimittaa kiireellisesti ns. täsmäpommeja Israelille, kertoo New York Times -lehti. Lehden mukaan Israelin hallitus kääntyi viime viikolla Yhdysvaltain puoleen pyytäen asetoimitusta.

Lehti ennakoi asetoimituksen herättävän vastalauseita arabimaissa, koska se osoittaa Yhdysvaltain tukevan Israelia yhtä lailla kuin Iranin sanotaan tukevan Hizbollahia.

(STT-Reuters-AFP-IS)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?