Italia ryhtymässä keräämään sormenjäljet kaikilta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Italia ryhtymässä keräämään sormenjäljet kaikilta

Kaikkiin henkilötodistuksiin liitetään Italiassa sormenjäljet vuodesta 2010 alkaen, ehdotti Italian parlamentin komitea keskiviikkona.

16.7.2008 19:02

Julkisuudessa on aiemmin noussut kohu Italian hallituksen suunnitelmista ottaa sormenjäljet maassa asuvilta romaneilta.

Ottamalla sormenjäljet kaikilta eikä vain romaneilta, päästään eroon romanikiistasta, huomautti italialainen opposition kansanedustaja Antonio Misani Corriere della Sera -lehden nettisivulla.

Komitean ehdotus tulee vielä koko parlamentin käsiteltäväksi.

EU:n parlamentti tuomitsi viime viikolla Italian hallituksen hankkeen kerätä sormenjälkiä romaneilta. Italian hallitus on sanonut, että sormenjälkien ottamisella halutaan varmistaa romanilasten meno kouluun. Hallituksen mukaan tavoitteena on myös turvallisuuden parantaminen.

Italiassa on noin 140 000 romania, joista noin puolet on saapunut ulkomailta, etupäässä Itä-Euroopasta. Romanian pääministeri Calin Tariceanu tuomitsi keskiviikkona sormenjälkikaavailut, jotka ovat hänen mukaansa Romanian kansalaisten syrjintää. Italian ulkoministeriö kiitteli vastauksessaan romaniväestön ominaisuuksia, mutta huomautti, että "pieni romanivähemmistö on valitettavasti syyllistynyt rikoksiin, jotka ovat vaikuttaneet vakavasti yleiseen mielipiteeseen Italiassa".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?