Ulkoministerin nukkumisjärjestelyistä homokohu - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ulkoministerin nukkumisjärjestelyistä homokohu

Britannian ulkoministerin William Haguen, 49, ja tämän nuoren miesavustajan yhteisistä hotelliöistä noussut kohu ei ota laantuakseen saarivaltiossa.

3.9.2010 12:19

Epätoivoinen Hague julkaisi jopa hyvin henkilökohtaisen lausunnon todistaakseen, ettei hän ole homoseksuaali. Ulkoministeri paljasti kärsivänsä vaimonsa kanssa lapsettomuudesta ja kertoi pariskunnan kokemista keskenmenoista.

Hague myönsi osoittaneensa arvostelukyvyttömyyttä jakaessaan makuuhuoneen 25-vuotiaan avustajansa kanssa vaalikampanjan aikana. Intiimin kanssakäymisen hän kielsi jyrkästi.

Myös kollegat ja kilpailijat pitävät Haguen nukkumisjärjestelyjä naiiveina ja typerinä, mutta tukevat pitkän uran tehnyttä poliitikkoa.

Ulkoministeriä on arvosteltu myös siitä, että tämä ylipäänsä palkkasi kokemattoman nuorukaisen ulkopoliittiseksi avustajakseen. Homokohun takia avustaja irtisanoutui tiistaina.

Huhut Haguen seksuaalisesta suuntautumisesta ovat vainonneet miestä jo opiskeluajoilta lähtien. Julkinen kohu syntyi, kun ulkoministerin ja tämän avustajan hotelliöistä alettiin kirjoitella nettiblogeissa. Verkosta väitteet levisivät lehdistöön, jossa Hague on ollut viikon suurimpia puheenaiheita.

Hague esiintyi torstaina ensimmäisen kerran julkisesti työtehtävissään kohun jälkeen. Saksan ulkoministerin kanssa pitämässään lehdistötilaisuudessa kiusaantunut Hague joutui jälleen vastaamaan homoväitteisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?