Putinin Lada-kiertue huvittaa - katso paljastava video - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putinin Lada-kiertue huvittaa - katso paljastava video

Vladimir Putin ajoi yli 2 500 kilometriä Lada Kalinalla, mutta kaikki ei mennyt ihan pr-käsikirjoituksen mukaan.

4.9.2010 12:26

Venäjän pääministerin tuorein pr-tempaus tapahtui Habarovsk-Tshita-moottoritiellä, jonka kunnon Putin halusi itse tarkistaa.

Osan matkasta hän istui itse ratin takana ja kävi jopa puhumassa tavallisten venäläisten kanssa muun muassa bensa-asemilla.

Kulkupeliksi oli valittu kirkkaankeltainen Lada Kalina, jotta huomioarvo venäläiselle autoteollisuudelle olisi mahdollisimman suuri.

Paikalliset autoharrastajat onnistuivat kuitenkin osittain pilaamaan mainostempauksen, sillä he kuvasivat hupaisan videon, jossa näkyy, millä tavalla Putinin sankarillinen matka oli todellisuudessa toteutettu.

Ensiksikin koko tie oli hyvissä ajoin tyhjennetty muista autoista, jotta Putin sai ajella rauhassa pelkäämättä vastaantulijoita ja kolareita.

Sitten paljastui, että Lada Kalinoita oli otettu varmuuden vuoksi matkaan kokonaiset kolme kappaletta - jos joku sattuisi vaikka hajoamaan. Yksi vara-autoista ajoi pian Putinin perässä ja toinen vara-auto tuli hieman myöhemmin seurueen takaosassa - hinausauton lavalle nostettuna.

Youtubessa olevalta paikallisten autoharrastajien videolta kuuluu ilkikurinen naurunremakka, kun he näkevät vielä kolmannen keltaisen Ladan ilmaantuvan näköpiiriin.

Pelko Ladan hajoamisesta osoittautuikin todeksi, sillä matkalla Putinin auton pyörissä ilmenikin jotain häikkää. Se on kuitenkin yhä epäselvää, joutuiko hän turvautumaan vara-autoon.

Kommersant-lehden mukaan niin tapahui, mutta Putinin lehdistösihteeri kiisti lehden tiedot.

Videon kuvanneet autoharrastajat päivittelevät, millainen rahamäärä oli upotettu Putinin kiertueeseen. Heidän laskujensa mukaan seuruessa kulki kaikkineen yli sata autoa, videolla niistä näkyy kolmisenkymmentä.

Rahaa paloi myös siihen, kun miliisi turvasi seurueen kulun yli 2 500 kilometrin matkalla.

Myös paikalliset autoharrastajat joutuivat pitkään etsimään paikkaa, missä miliisi antaisi heidän oleskella näköetäisyydellä Putinin saattuen kulun aikana. Kun alue vihdoin löytyi, miliisi kävi tarkistamassa myös heidän autonsa ja tavaransa mahdollisten aseiden ja räjähteiden varalta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?