Suomalainen "Kari": Se ei ole Palmen murha-ase - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalainen "Kari": Se ei ole Palmen murha-ase

Rikollisen elämän taakseen jättänyt " Kari ", 46, on helpottunut kuultuaan, että Mockfjärdin postiryöstössä Ruotsissa 1983 käytetty revolveri löytyi toissa päivänä taalainmaalaisen järven pohjasta.

Palmen murhaa tutkivat poliisit ovat etsineet asetta yli 20 vuoden ajan.

23.11.2006 7:06

- Tämä on erittäin iloinen käänne minulle. Nyt poliisi voi sulkea aseen pois Olof Palmen murhatutkimuksista. Tekniset tutkimukset tulevat osoittamaan, ettei kyse ole Palmen murha-aseesta, Kari vakuuttaa.

Palmen murhaa tutkivat poliisit ovat etsineet asetta yli 20 vuoden ajan, sillä revolveri on kuulunut murhatutkimuksissa ns. "kuumien aseiden" -listalle.

Kari, 57-vuotias suomalaismies ja 52-vuotias ruotsalaismies ryöstivät lokakuussa 1983 taalainmaalaisen Mockfjärdin postin Smith & Wesson.357 Magnum -revolverilla. Kari ampui ryöstön yhteydessä yhden luodin asiakasta jalkaan.

Tunti ryöstön jälkeen Kari ja ruotsalaisryöstäjä "Erik" hävittivät aseen ja jäljellä olleet panokset. Vain Kari ja Erik tiesivät mihin ase ja patruunat heitettiin.

- Sukeltajat löysivät aseen nyt varmasti Erikin avulla. Minä en asiaan osallistunut. Olen kylläkin auttanut Ruotsin poliisia vuosien varrella puolenkymmentä kertaa aseen etsinnöissä, Kari mainitsee.

Olof Palme ammuttiin kadulle Tukholmassa helmikuussa 1986. Murhatutkijat keksivät pian, että Mockfjärdin ryöstössä oli käytetty samanlaisia patruunoita, jotka kuuluivat samaan muutaman tuhannen patruunan valmistuserään.

IS 22.11.2006: Palme: avoin tapaus

IS 22.11.2006: Onko kyseessä Palmen murha-ase?

IS 22.11.2006: Poliisi tutkii revolverin tarkasti

IS 22.11.2006: Suomalaiset sukeltajat löysivät aseen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?