Suomalaismies pakeni paloa ikkunasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalaismies pakeni paloa ikkunasta

Espoolainen Petri Vuohenoja selviytyi palavasta yökerhosta sujahtamalla kalterein suojatun ikkunan läpi.

31.12.2008 22:02 | Päivitetty 2.1.2009 8:42

- Joku oli jo venytellyt kaltereita, ja me venyttelimme niitä vielä lisää. Samassa yhteydessä myös kaaduin, kertoi Vuohenoja torstaina puhelimitse STT:lle.

Vuohenoja hengitti palossa myrkkykaasuja. Lisäksi hän loukkasi kasvonsa ja korvansa. Pelastautumisen jälkeen Vuohenoja kävi ystävänsä kanssa paikallisessa sairaalassa tutkimuksissa. Hoitoa hän kehui hyväksi.

- Sairaalassa kasvoni puhdistettiin ja rasvattiin sekä tutkittiin ruhjeet. Lisäksi tarkistettiin sydämen ja keuhkojen toiminta. Tänään (torstaina) kävimme uudestaan jälkitarkastuksessa.

Vuohenojan ystävä sai tulipalossa palovammoja.

Petri Vuohenoja oli hyvin lähellä palon syttymispaikkaa. Hän näki, kuinka palo alkoi katossa olleesta jonkinlaisesta liekityslaitteesta tai kaasuputkesta.

- Mielestäni siellä alkoi palaa propaanikaasu, ja nopeasti tuli levisi kattorakenteisiin. Pian koko disko oli jo ilmiliekeissä.

Sähköjen katkettua varsinaisesta evakuoinnista ei Vuohenojan mukaan voinut puhua, vaan ihmisiä sinkoutui ulos kaikkialta sieltä, mistä se oli mahdollista. Kylttejä hätäuloskäynneistä hän ei nähnyt.

Lomalla oleva 38-vuotias Petri Vuohenoja ei aio keskeyttää matkaansa. Suomeen hän palaa kolmen viikon kuluttua.

Ulkoministeriö ei löytänyt päivän aikana merkkejä useammista suomalaisista uhreista. Bangkokin-konsulin Pirkko Kaikkosen mukaan kaupungin sairaaloista ei iltaan menneessä ollut löytynyt yhtään hoidettavana olevaa suomalaista.

Ministeriö ei voinut kuitenkaan vielä varmasti vahvistaa, ettei muita uhreja ollut, koska palaneiden kuolonuhrien tunnistaminen voi viedä jopa viikkoja.

Kahdesta suomalaisesta loukkaantuneesta kertoivat torstaina Yle ja MTV3.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?