SAS:n kone syttyi tuleen hätälaskussa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

SAS:n kone syttyi tuleen hätälaskussa

SAS:n kone on tehnyt pakkolaskun Ålborgissa Tanskassa noin klo 17. Koneessa oli mukana 76 matkustajaa. Yksikään matkustajista ei loukkaantunut vakavasti. 11 on kuitenkin viety sairaalaan lievien vammojen vuoksi.

SAS:n pakkolaskun tehneessä koneessa oli mukana 76 matkustajaa.

9.9.2007 18:48 | Päivitetty 9.9.2007 21:55

Pelastusoperaation johtaja Peter Reinaun mukaan onni oli mukana onnettomuudessa.

- Olimme lähellä isoa katastrofia, Reinau kommentoi tanskalaiselle Jyllands Postenille.

- Koneen potkuri meni rungon läpi. Onneksi kukaan ei istunut juuri siinä lähellä. En uskalla edes ajatella, mitä siinä tapauksessa olisi käynyt, sama mies sanoi ekstabladet.dk:lle.

Koneen lentäjä joutui turvautumaan pakkolaskuun, kun normaali laskeutuminen ei onnistunut. Laskeutumisessa koneen oikeanpuoleinen laskuteline petti, ja moottori syttyi palamaan. Lentokentän paloviranomaiset saivat kuitenkin tulen nopeasti hallintaansa.

Matkustajille ja henkilökunnalle on järjestetty kriisiapua. Lentoliikenne Ålborgissa pysähtyi hetkeksi, mutta sen on tarkoitus käynnistyä uudelleen vielä sunnuntai-iltana.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko koneessa ollut suomalaisia matkustajia. Viranomaisilla on käytössä matkustajalistat, mutta niissä ei ole poliisin mukaan eritelty kansalaisuuksia.

- Tiedotamme asiasta niin pian kuin voimme. Ensin poliisin pitää kuitenkin tehdä päätös, että he antavat tiedot käyttöömme, SAS:n tiedottaja vakuutti IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?