Uusi teoria: AF447-turman syy oli liian pieni lentonopeus - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Uusi teoria: AF447-turman syy oli liian pieni lentonopeus

Atlantilla mereen syöksyneen ranskalaiskoneen uhreja ei ole vielä löydetty. Brasilian viranomaisten mukaan uhrien löytäminen on erittäin vaikeaa, sillä ruumiiden nouseminen veden pinnalle saattaa viedä useita päiviä.

Air Francen mereen pudonnut kone kuvattuna Pariisin lentokentällä 30. tammikuuta 2009.­

4.6.2009 12:31 | Päivitetty 4.6.2009 15:39

Air Francen turmakoneen kappaleita on löydetty tiettävästi yli 300 kilometrin laajuiselta alueelta. Tämä viittaa siihen, että kone hajosi ilmassa, kertoi Le Figaro -lehden haastattelema viranomaislähde torstaina.

Koneessa ei kuitenkaan tapahtunut ilmeisesti räjähdystä, koska putoamispaikalla on havaittu polttoaineen jäämiä. Räjähdyksessä polttoaine olisi palanut.

Onnettomuuden yhdeksi syyksi on veikattu myös sitä, että lentäjät vähensivät nopeutta liikaa myrskyn takia. Le Monde -lehden lähteen mukaan Ranskan viranomaiset olisivat varoittaneet lentäjiä vauhdin nopeasta laskemisesta turbulenssin aikana.

- Jos BEA (Ranskan lento-onnettomuustutkinta) antaa tällaisen muistutuksen, tarkoittaako se sitä, että onnettomuuskone hidasti vauhtiaan liikaa, kysyi uutistoimisto AFP:n haastattelema entinen lentäjä Jean Serrat.

Brasilian puolustusministeri Nelson Jobim korosti torstaina, ettei onnettomuuden syytä ole vielä mahdollista määritellä.

Air Francen matkustajakone putosi Atlanttiin maanantaina. Koneen kyydissä oli 228 ihmistä.

Hylyn osat liikkuvat jatkuvasti merivirtausten mukana, ja osan niistä ennustetaan saapuvan Afrikan länsirannikolle viikon kuluessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?