Suomalaismiljardööri lahjoitti britti-puolueelle jättisumman - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalaismiljardööri lahjoitti britti-puolueelle jättisumman

Asekaupoista saaduilla perinnöillä ja uhkapelillä itsensä rikastuttanut suomalaismiljonääri on tehnyt jättilahjoituksen Britannian konservatiivipuolueelle.

David Cameron oppositiossa olevan konservatiivipuolueen puheenjohtaja Britanniassa. Nyt suomalaismiljardööri tukee häntä pääministeriksi.

30.12.2007 15:04

Lontoossa asuva Poju Zabludowicz on viimeisen kolmen vuoden aikana lahjoittanut yhteensä 70 000 puntaa, eli noin 100 000 euroa konservatiiveille, kertoo The Sunday Times.

Näin ollen suomalaismiljonääri on yksi Britannian konservatiivien puheenjohtajan David Cameronin päätukijoista. Cameron on gallupsuosikki Britannian seuraavaksi pääministeriksi.

Poju Zabludowicz on myös yksi Israelin Konservatiivi-ystävät -järjestön päätukijoista. Järjestö tekee lahjoituksia myös konservatiivien vaalityöhön.

Zabludowicz, 55, johtaa Tamares Group -yhtiötä, jonka pääkonttori on Liechtensteinissa. Yhtiö omistaa mm. hotelleja ja kasinoita Las Vegasissa sekä kekustakiinteistöjä New Yorkissa.

Sunday Times listaa Zabludowiczin omaisuuden arvoksi noin 3 miljardia euroa.

Poju Chaim Zabludowiczilla on Suomen kansalaisuus. Hän omistaa mm. Tapparan jääkiekkojoukkuetta ja on lohjalaisen Liekki-yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Skottivaimo Anita on Britannian johtavia taidemesenaatteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?