Italiassa halutaan rikolliset ulos parlamentista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Italiassa halutaan rikolliset ulos parlamentista

Italialainen koomikko Beppe Grillo toimitti perjantaina maansa parlamenttiin 350000 italialaisen allekirjoittaman lakialoitteen, jossa vaaditaan, etteivät rikoksesta tuomitut henkilöt saa asettua ehdolle parlamenttiin.

Beppe Grillo toimitti perjantaina maansa parlamenttiin 350000 italialaisen allekirjoittaman lakialoitteen, jossa vaaditaan, etteivät rikoksesta tuomitut henkilöt saa asettua ehdolle parlamenttiin.

15.12.2007 6:08

Italian parlamentissa on tällä hetkellä 23 rikoksista tuomittua jäsentä.

- Italiassa yksi kymmenestä parlamentaarikosta on rikollinen, kun taas yhdessä maailman pahamaineisimmissa kaupunginosissa, New Yorkin Bronxissa vastaava luku on yksi viidestätoista, Grillo sanoi syyskuussa järjestämässään Vaffanculo Day -tapahtumassa (suom. haista paska -päivä).

Tuhansittain osanottajia keränneen V-Dayn aikana Grillo keräsi nimiä eilen luovutettuun lakiehdotukseen.

- Minusta tämä (lakialoite) on sievä, kaikki on sidottu yhteen. Tästä puuttuu vain risti päältä, Grillo sanoi eilen La Repubblicalle painottaen, että lakiehdotus on omistettu "parlamentissa oleville poliitikkojen ruumiille".

Grillosta on tullut Italian yhteiskunnan näkyvin kriitikko ja hänen pitämänsä internetblogi on Italian luetuin. 59-vuotias Grillo herätti eilenkin huomiota polkemalla näytösmäiseen tapaan riksalla Italian senaattiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?