Britti-isä tuomittiin elinkautiseen vaimon ja lapsen murhasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Britti-isä tuomittiin elinkautiseen vaimon ja lapsen murhasta

Neil Entwistle, 29, murhasi kylmäverisesti 27-vuotiaan amerikkalaisvaimonsa ja 9 kuukautta vanhan tyttärensä Bostonin esikaupunkialueella tammikuussa 2006.

27.6.2008 6:50

Tähän tulokseen päätyi amerikkalainen tuomioistuin eilen pitkän oikeustaiston jälkeen.

Mies itse kiisti syyllisyytensä ja väitti synnytyksen jälkeisestä masennuksesta kärsineen vaimonsa murhanneen ensin heidän yhteisen tyttären ja tämän jälkeen itsensä.

Entwistle joutuu sovittamaan rikoksiaan kuolemaansa saakka, sillä oikeus ei antanut hänelle mahdollisuutta päästä ehdonalaiseen vapauteen.

Murha herätti reilu kaksi vuotta sitten runsaasti huomiota Atlantin valtameren molemmin puolin, kun kotimaahansa paennut Entwistle pidätettiin lontoolaisella juna-asemalla.

Entwistlen epäiltiin ampuneen nukkumassa ollutta vaimoaan Rachelia päähän ja yhdeksän kuukauden ikäistä Lillian -tytärtään vatsaan. Veriteon jälkeen hän palautti vaimonsa isältä varastamansa surma-aseen tämän kotiin ja pakeni Britanniaan.

Puolustus väitti Entwistlen olevan syytön, sillä tosiasiassa surmaaja olikin Rachel, joka ampui ensin perheen pikkutytön ja teki sitten itsemurhan.

- Miksi hän olisi tehnyt sen? Hänellä ei ollut mitään motiivia tappaa naista, jonka kanssa hänellä oli onnellinen, huolehtivainen ja rakastava suhde, puolustuksen asianajaja Elliot Weinstein lausui päätöspuheenvuorossaan.

Samaa mieltä ovat Entwistlen vanhemmat.

- Tiesin, että Rachel oli masentunut. Poikamme joutuu nyt vankilaan rakastettuaan, kunnioitettuaan ja suojeltuaan vaimonsa muistoa, Entwistlen äiti Yvonne sanoi.

Valamiehistö uskoi kuitenkin syyttäjää, jonka mukaan vaimon ja lapsen ampumahaavat olivat sellaiset, etteivät ne tukeneet miehen kertomusta. Mies ei myöskään soittanut missään vaiheessa apua.

Entwistle oli surmien tekohetkellä ajautunut pahaan velkakierteeseen. Lisäksi hän haeskeli satunnaista seksiseuraa internetin keskustelupalstoilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?