Pikkupoika karkasi äidiltä junan kyytiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pikkupoika karkasi äidiltä junan kyytiin

Britanniasta kotoisin oleva nainen koki kauhunhetkiä Arlandan lentokentällä Tukholmassa, kun hän huomasi 7-vuotiaan poikansa kadonneen.

24.2.2008 8:45

Äiti oli käymässä yhdessä lentokentän kaupoista, kun poikaa ei enää yhtäkkiä näkynyt. Poika löytyi vasta kahden tunnin päästä - eikä läheltäkään lentokenttää, kertoo Upsala Nya Tidning verkkosivuillaan.

Autistinen poika oli hypännyt junaan, joka vei hänet Tukholman keskustaan. Matkaa Arlandan lentokentältä kertyi noin 40 kilometriä.

Poliisin ja lentokenttävirkailijoiden mukaan poika oli onnistunut ohittamaan lentokentän turvatarkastuksen kenenkään ihmettelemättä. Lisäksi poika ehti tehdä kentällä sen, mistä pikkulapset haaveilevat: ajaa kierroksen matkalaukkuhihnalla.

Kun virkailijat nostivat pojan hihnalta, hän juoksi pois. Karkumatka jatkui lentokenttärakennuksen alla sijaitsevalle junalaiturille. Siellä poika kiipesi Tukholmaan vievään pikajunaan.

Tarina loppui onnellisesti: poika löytyi lopulta Kungsholmenin kaupunginosasta Fridhemsplanilta. Se, miten poika oli päätynyt junasta sinne, jäänee arvoitukseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?