Paavi vapautti pannasta holokaustikiistäjä-piispan - Merkel raivostui - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Paavi vapautti pannasta holokaustikiistäjä-piispan - Merkel raivostui

Saksassa on noussut iso kohu paavin päätöksestä vapauttaa pannasta piispa, joka on kiistänyt juutalaisten kansanmurhan. Juutalaisjärjestöjen lisäksi ratkaisu kimmastutti liittokansleri Angela Merkelin, joka vaati tiistaina katoliselta kirkolta selvää kannanottoa asiassa.

Paavi Benedictus XVI ilmoitti tammikuussa kumonneensa neljälle piispalle 21 vuotta sitten julistetun pannan.

3.2.2009 22:17

- Paavin ja Vatikaanin on tehtävä selväksi, ettei holokaustia käy kiistäminen. Toistaiseksi tällaista ei ole kuulunut, Merkel jyrähti.

Paavi Benedictus XVI ilmoitti tammikuussa kumonneensa neljälle piispalle 21 vuotta sitten julistetun pannan. Heidän joukossaan on piispa Richard Williamson, joka on kiistänyt natsien tappaneen juutalaisia kaasukammioissa. Richardsonin mielestä toisen maailmansodan vuosina vain 200 000 juutalaista kuoli keskitysleireillä.

Historiantutkijoiden arvio on, että natsien toimeenpanemassa kansanmurhassa sai surmansa jopa kuusi miljoonaa juutalaista.

Vatikaanin mielestä paavi teki selväksi oman kantansa jo viime viikolla, kun hän ilmaisi solidaarisuutta juutalaisille ja tuomitsi holokaustin kieltämisen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?