Barbie-klubista puoluejohtoon - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Barbie-klubista puoluejohtoon

Toblerone-skandaalista tunnettu kansanedustaja Mona Sahlin, 59, nuijittiin eilen yksimielisesti Ruotsin sosiaalidemokraattien viralliseksi puheenjohtajaehdokkaaksi. Puheenjohtajaksi hänet kruunataan melkoisella varmuudella maaliskuun puoluekokouksessa.

19.1.2007 7:04

Valinnan myötä Sahlin on myös erittäin vahvoilla maan ensimmäiseksi naispääministeriksi.

Äidinmaidossa rakkautensa politiikkaan saanut Sahlin järjestäytyi jo pikkutyttönä, kun hän perusti barbie-klubin, jonka puheenjohtajaksi hänet luonnollisesti valittiin.

Sahlin on muutenkin viihtynyt koko elämänsä valokeilassa, mitä edesauttoi nuorempana se, että vaaleakutrinen poliitikonalku muistutti suosittua laulajatähteä Joan Bazia.

Eilen politiikan eturintamaan takaisin palannut Sahlin kertoi olevansa ylpeä valinnastaan, mutta surullinen siitä, ettei hänen vuonna 2003 murhattu ystävänsä Anna Lindh ollut todistamassa paluuta.

Puoluejohtajuus aiheuttaa Sahlinille myös pelkotiloja.

- Pääasiassa tämä tuntuu hauskalta ja jännittävältä, mutta olen osittain myös paniikissa. Olen ajatellut tätä paljon, mutta vasta nyt tajuan, että minusta todellakin tulee puoluejohtaja, Sahlin kertoi ruotsalaislehti Expressenille.

Puoluetoverit odottavat Sahlinista omaa Reinfeldt -ilmiötä, jonka avulla sosiaalidemokraatit palaavat takaisin valtaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?