Mies oli kuolla myrkkykokikseen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mies oli kuolla myrkkykokikseen

45-vuotias Thomas Johansson oli kuolla myrkytysoireisiin juotuaan puoli litraa Coca-Colaa, kertoo Aftonbladet verkkosivuillaan.

23.12.2007 13:24

Ruotsissa Mullsjössä asuva Johansson pysähtyi huoltoasemalle matkalla golfkentälle. Hän osti puolen litran pullon Coca-Colaa, jonka hän joi matkan aikana.

Päästyään golfkierroksen 15. reiälle Johanssonin jalkoja alkoi heikottaa ja hän alkoi tuntea olonsa sekavaksi.

- Tuntui siltä, kuin olisin ollut humalassa, Johansson kuvaili tuntemuksiaan.

Kotiin päästyään mies ei pystynyt enää kävelemään. Vaimo ajoi hänet heti Jönköpingin sairaalaan. Sairaalassa kävi ilmi, että Johanssonin elimistöön oli joutunut etyleeniglykolia, jota käytetään muun muassa jäähdytinnesteessä.

Johansson sai vastalääkettä ja hän tuli tajuihinsa seuraavana päivänä. Hänen vertaan puhdistettiin dialyysihoidon avulla.

- Lääkäri sanoi, että tässä olisi voinut käydä todella huonosti. Jos en olisi tullut sairaalaan, olisin kuollut, Johansson kertoi Aftonbladetille.

Päästyään sairaalasta Johansson raportoi myrkytystapauksesta poliisille. Tyhjä muovipullo toimitettiin tutkittavaksi rikostekniseen laboratorioon.

- Asiaa tutkitaan niin sisäisesti niin huoltoasemalla kuin Coca-Colankin tuotantoketjussa, ja poliisilla on käynnissä rikostutkinta, kertoi Statoil-yhtiön turvallisuuspäällikkö Andreas Fogelberg.

Coca-Colan viestintäpäällikkö Peter Bodorin mukaan poliisi on varma jo siitä, että myrkky ei ole voinut päätyä pulloon valmistusvaiheessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?