Sharonin tila yhä kriittinen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sharonin tila yhä kriittinen

Israelin pääministeri Ariel Sharonin tila on kohentunut vaikka onkin yhä kriittinen. Aivoverenvuoto saatiin tyrehtymään leikkauksessa. Kirurgit onnistuivat myös vähentämään kallon sisäistä painetta.

5.1.2006 0:00

Sharon joutui uuteen leikkaukseen perjantaina. Hadassahin sairaalan johtajan Shlomo Mor-Josefin mukaan Sharonille tehdyssä aivojen kuvauksessa paljastui uusi verenvuoto, minkä vuoksi uusi leikkaus oli välttämätön.

Sharon on ollut hengityskoneessa ja keinotekoisesti nukutettuna sen jälkeen, kun lääkärit luulivat jo onnistuneensa tyrehdyttämään verenvuodon hänen aivoissaan eilen.

Sharon sai vakavan aivoverenvuodon toissapäivänä.

Uusista mielipidemittauksista ilmenee, että Sharonin perustama keskustalainen Kadima-puolue voittaa helposti maaliskuun parlamenttivaalit, vaikka Sharon ei pystyisi hoitamaan virkaansa.

Israelin Likud-puolueen ministerit ovat peruneet sunnuntaiksi suunnitellun eronsa hallituksesta pääministeri Ariel Sharonin heikon terveydentilan vuoksi. Oikeistolaisella Likudilla on hallituksessa neljä ministeriä. Puolueen kannatus on ollut laskussa sen jälkeen, kun Sharon lähti puolueesta ja perusti keskustalaisen Kadiman.

Pääministerin tilan heikkenemiseen ei osattu varautua lainkaan, sillä häntä ei kiidätetty sairaalaan helikopterilla vaan ambulanssilla. Vielä ambulanssissa Sharonin kerrottiin olleen tajuissaan.

Sharon valitteli rintakipuja, mutta oli tajuissaan ja pystyi puhumaan, kun häntä vietiin paareilla sairaalan tiloihin.

Ariel Sharonin oli määrä mennä torstaina sydämen korjausleikkaukseen, hänen kärsittyä voimakkaista kivuista myös kolmisen viikkoa sitten. Tuolloin lääkärit totesivat 77-vuotiaan Sharonin olevan huomattavasti ylipainoinen, mutta muuten hyvässä kunnossa. Hänellä on tutkimusten mukaan 1,2 millimetrin kokoinen reikä sydämessään.

Varapääministeri Ehud Olmert hoitaa Sharonin tehtäviä tällä hetkellä.

STT, Ilta-Sanomat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?