Dianan kuolinsyy selvisi: Törkeä varomattomuus liikenteessä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Dianan kuolinsyy selvisi: Törkeä varomattomuus liikenteessä

Prinsessa Dianan kuoleman aiheutti hänen autonkuljettajansa ja paparazzikuvaajien törkeä varomattomuus liikenteessä. Päätöksen antoi Dianan kuolinsyyntutkinnan valamiehistö maanantaina Lontoossa.

7.4.2008 18:59 | Päivitetty 7.4.2008 20:12

Diana kuoli autokolarissa saamiinsa vammoihin Pariisissa elokuussa 1997. Kolarissa sai surmansa myös hänen miesystävänsä Dodi al-Fayed ja autonkuljettaja Henri Paul.

Valamiehistö katsoi, että autonkuljettaja Paulin humalatila oli osasyynä hänen itsensä ja matkustajien kuolemaan samoin kuin se etteivät Diana eikä al-Fayed käyttäneet turvavyötä.

Prinsessan autoa seuranneet ajoneuvot ajoivat valamiehistön mukaan häikäilemättömästi takaa seuruetta ja kiilasivat niin lähelle Dianaa kuljettanutta Mercedes-autoa, ettei autonkuljettaja Henri Paulilla ollut mitään liikkumatilaa.

Valamiehistön edustaja sanoi oikeudessa, että "kolarin aiheuttivat tai siihen olivat osasyyllisiä Mercedes-auton vauhti ja sen kuljettajan toiminta ja perässä tulleiden ajoneuvojen nopeus ja toiminta".

Oikeuden päätöstä olivat kuulemassa prinsessa Dianan sisar Sarah McCorquodale ja Dodi al-Fayedin isä Mohamed al-Fayed. Mohamed al-Fayed on epäillyt kolaria kuningashuoneen tai Britannian turvallisuuspalvelun juonimaksi salamurhaksi.

- Olen tyytymätön. Kenenkään ei pitäisi olla lain yläpuolella, al-Fayed sanoi päätöksen julistamisen jälkeen antamassa lausunnossa. Hän olisi halunnut, että valamiehistö olisi kuullut todistajina myös kuningatar Elisabetia ja prinssi Philipiä.

Al-Fayedin mukaan prinsessa Diana ennusti itse, että hänet murhataan.

Lokakuussa alkaneessa kuolinsyyntutkinnassa kuultiin 250:tä todistajaa ja valamiehistö kävi kolaripaikalla Pariisissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?