Tuhannet odottavat edelleen pelastamista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tuhannet odottavat edelleen pelastamista

New Orleansissa jatkettiin maanantaina evakuointia, vaikka kaupungin musertaneen Katrina-hirmumyrskyn tuhoisasta vierailusta oli kulunut jo viikko.

5.9.2005 0:00

Viranomaisten mukaan päivän aikana pelastettiin satoja ihmisiä, mutta tuhannet odottivat edelleen pelastusta katoilla, ullakoilla ja veden valtaamissa kodeissaan.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush saapui paikalle tehdäkseen toisen kiertokäynnin tuhoalueilla. Tällä kertaa presidentin oli määrä tutustua tuhoihin myös maasta käsin. Edellisellä vierailulla keskiviikkona Bush tutki alueita ilmasta.

Tulvavedessä lilluu tuhansia ruumiita

Luonnonkatastrofin traagisin näytäntö on Yhdysvaltain viranomaisten mukaan vasta edessä.

Terveysministeri Michael Leavitt myönsi eilen ensimmäistä kertaa, että hirmumyrskyssä on kuollut tuhansia ihmisiä. Vainajista valtaosan pelätään löytyvän vasta kun tulvavedet saadaan laskemaan.

- Näky tulee olemaan suunnilleen niin inhottava kuin kuvitella saattaa, Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Michael Chertoff varoitti.

Toistaiseksi tulvavedet ovat laskeneet varsin hitaasti ja pumppaustöiden arvellaankin kestävän kuukausia.

Ministerin mukaan ruumiita tullaan löytämään niin talojen ullakoilta, tulvavedestä kuin kaduiltakin. Vahvistusta odottavissa arvioissa ja arvailuissa on puhuttu jopa yli 10000 kuolleesta.

- Joillekin kaduille astuessaan voi haistaa ruumiit, mutta niitä ei näy. Sitä vain tietää, että vainajat ovat jossain kotinsa sisällä, uhreja auttamaan jäänyt Alfred Thomas, 43, sanoi.

Hän oli laskenut nähneensä 17 ruumista kellumassa kotinsa lähistöllä.

Kuvagalleriaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?