Jane-show saapui Tukholmaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Jane-show saapui Tukholmaan

- Sanokaa vagina. Kaikki huutavat yhtä aikaa vagina, Eve Ensler huudatti naisia eilen iltapäivällä Tukholman Sergelin torilla.

16.9.2006 6:28

Ensler on kirjoittanut Suomessakin esitetyn Vaginamonologeja-näytelmän, ja oli saapunut Tukholmaan yhdessä Hollywood-näyttelijä Jane Fondan kanssa vauhdittamaan feministipuolue FI:n vaalikampanjaa.

Fondan tehtävänä oli tuoda feministipuolueen kampanjaan glamouria ja mediaseksikkyyttä. Tapahtuman puitteet olivat kuitenkin kaukana Hollywoodin loistokkuudesta.

Fonda seisoi kahdesta trukkilavasta kyhätyllä huteralla estradilla ja näytti ajoittain hyvin mietteliäältä feministijohtaja Gudrun Schymanin ottaessa tempauksesta kaiken hyödyn irti.

- Miesten potenssin ei pitäisi mennä yhteiskunnassa naisten älyn edelle, Schyman kiihotti kuulijoitaan ja sai valtaisat aplodit.

Fonda kuunteli Schymanin ruotsinkielistä ohjelmajulistusta kärsivällisesti, ja hoiti sitten oman osuutensa.

- Vaalien pääpuolueet saavat kampanjointiin tukea valtiolta. Feministipuolue ei tukea saa ja se on jätetty myös vaaliväittelyiden ulkopuolelle. Kyse on historiallisesta hetkestä, joten olkaa niin kilttejä, äänestäkää feministit valtiopäiville, Fonda muotoili.

IS tapasi Gudrun Schymanin tähden poistuttua feministipuolueen vaalimökillä.

Schyman kritisoi vaaleja edeltänyttä kampanjointia.

- Kyse on rajoitetusta demokratiasta. Olen luonnollisestikin ollut siitä hyvin pettynyt. Vain nämä kaksi vallasta taistelevaa herraa ovat saaneet äänensä kuuluviin, Schyman sanoi IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?