Arnold Schwarzenegger: Minä valitsen McCainin

Julkaistu:

Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger on John McCainin kannattaja, vaikka peruuttikin huomiota herättäen tulonsa viimeviikkoiseen republikaanien puoluekokoukseen.

Arnold Schwarzenegger kertoo Spiegel-lehdessä, että hänelle suunnitellun puheen kokouksessa piti toinen tunnettu Hollywood-tähti Fred Thompson. Puheessa käsiteltiin McCainin kokemaa kidutusta ja sotavankeutta.

Arnoldin mukaan republikaanit halusivat välttää tilannetta, jossa hän toisi esiin poliittisia erimielisyyksiä. Hän ei olisi arvostellut omassa puheessaan demokraattien Barack Obamaa eikä edes maininnut tämän nimeä.

- Miehenä ja poliitikkona arvostan Obamaa. On vain niin, että jos saan valita näiden kahden välillä, valitsen mieluummin McCainin, Schwarzenegger sanoo.

Arnoldin demokraattivaimon Maria Shriverin serkku on epäillyt miehen vaihtavan puoluetta.

- Se on Kennedyjen toiveajattelua, sillä en koskaan tule demokraatiksi. En tässä elämässä, enkä varmasti seuraavassa elämässäni, tai elämässä sen jälkeen, kuvernööri linjaa.

Schwarzenegger sanoo varapresidenttiehdokas Sarah Palinin valintaa yllätykseksi. Arnold vähättelee valinnan riskejä ja kohu-uutisointia, koska Palinissa henkilöityvät monen naisen unelmat.

Palinin televisioruutujen ääreen keräämä katsojamäärä osoittaa Arnoldin mielestä, että McCain teki "fantastisen valinnan".

Barack Obaman olisi sen sijaan Arnoldin mukaan pitänyt valita Hillary Clinton, vaikka Joe Biden tuokin ehdokasparille kokemusta.