2-vuotiaskin pääsi irti tupakoinnista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

2-vuotiaskin pääsi irti tupakoinnista

Tupakkoinnin lopettamisen kanssa tuskailevien ei tarvitse luopua toivosta, sillä pieni lapsikin pystyy lopettamaan röökaamisen.

Kaksivuotias Ardi veti aiemmin kaksi askia röökiä päivässä.

2.9.2010 15:43

Aiemmin julmaa 40 tupakan päivävauhtia sauhutellut 2-vuotias indonesialainen vesseli Ardi Rizal on nyt päässyt kokonaan irti pahasta tavastaan.

Tosin tupakoinnin lopettaminen vaati intensiivistä erityishuolenpitoa lastensuojeluviranomaisilta.

2-vuotiaan tupakointi järkytti maailmaa, kun videot lapsesta levisivät netin kautta toukokuussa.

- Nyt hän on lopettanut tupakoinnin ja tärkeintä myös, ei edes pyydä savukkeita enää, totesi Indonesian kansallisen lastensuojelujärjestön pääsihteeri Arist Merdeka Sirait torstaina AFP:n mukaan.

Pikkupoika sai ensimmäisen sätkänsä isältään ja jo puolessa vuodessa kulutus oli noussut kahteen askiin päivässä. Pyylevä Sumatran saarella asunut poika sai karmeita raivokohtauksia, jos ei saanut polttaa tarpeeksi.

Pojan äiti lähtikin hakemaan lapselleen apua mannermaalta heinäkuussa.

- Poika sai psykososiaalista terapiaa kuukauden ajan samaan aikaan kun terapeutit keksivät hänelle aktiviteetteja muiden samanikäisten lasten kanssa, Sirait kuvaili.

- Vaihdoimme tupakoinnin leikkimiseen, hän kiteytti.

Ardi-pojan tapaus on herättänyt kritiikkiä tupakkateollisuuden markkinointitavoista kehitysmaissa, kuten Indonesiassa, joissa mainontaa kohdennetaan naisiin ja lapsiin.

Siraitin mukaan hallinto tukee nyt Ardin vanhempia taloudellisesti. Vanhemmat ei olleet tietoisia tupakoinnin terveysvaaroista ja käyttivät savukkeita pitääkseen pikkulapsensa rauhallisena tehdessään itse pitkää päivää myyjinä katumarkkinoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?