Bush puhui - Ahmadinejad vilkuili kelloa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bush puhui - Ahmadinejad vilkuili kelloa

Presidentti George W. Bush ei puuttunut eilisessä puheessaan YK:n yleiskokouksessa Iraniin, paitsi mainitsemalla maan diktaattorivaltioiden listassa yhdessä Pohjois-Korean, Valko-Venäjän ja Syyrian kanssa. Liekö tämä tylsistyttänyt Iranin presidenttiä Mahmud Ahmadinejadia, sillä mies vilkuili kelloaan Bushin puhuessa.

Mahmud Ahmadinejadia vilkuili kelloaan Bushin puhuessa.

26.9.2007 6:45

Iranin odotettiin etukäteen nousevan yhdeksi puheen keskeisistä teemoista, mutta sen sijaan Bush käytti suuren osan puheestaan Burman tilanteen käsittelemiseen.

Bushin ei tarvinnutkaan tuhlata paukkujaan Iranin ja Ahmadinejadin sättimiseen, sillä muut tekivät sen hänen puolestaan. Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy totesi omassa puheessaan yleiskokouksessa, että Iranin ydinohjelma vaatii jämäkkyyttä YK:lta.

- Jos me sallimme Iranin hankkivan ydinaseita, aiheutamme vakavan riskin sekä alueen että maailman vakaudelle, Sarkozy sanoi ensimmäisessä YK-puheessaan.

Myös maanmiehet hoitivat Iran-kritiikkiä Bushin puolesta. Yhdysvaltain kongressi päätti eilen uusista Iranin vastaisista pakotteista.

Uudet lait kieltävät yhdysvaltalaisia yrityksiä toimimasta niiden maiden kanssa, jotka tukevat Iranin ydinohjelmaa.

Lisäksi Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger ilmoitti eilen hyväksyvänsä lain, jonka mukaan osavaltio ei sijoita yhtiöihin, jotka tekevät kauppaa Iranin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?