Sairaala vapautettiin vauvan armomurhaepäilyistä Ruotsissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sairaala vapautettiin vauvan armomurhaepäilyistä Ruotsissa

Ruotsissa keskosena syntyneen tyttövauvan kuolemaan johtaneessa tapauksessa ei tehty hoitovirheitä, arvioi maan sosiaalihallitus.

6.10.2009 16:35

Tapaus herätti kohua Ruotsissa, sillä Astrid Lindgrenin lastensairaalassa toiminut ylilääkäri vangittiin maaliskuussa epäiltynä taposta. Hänet kuitenkin vapautettiin muutamaa päivää myöhemmin.

Syyttäjän mukaan lapselle annettiin hoidon loppuvaiheessa liian suuria annoksia morfiinia ja nukutuslääkettä. Kolme kuukautta ennen laskettua aikaa syntyneellä tyttövauvalla oli pahoja aivovaurioita, ja syyttäjä epäili tekoa armomurhaksi.

Sosiaalihallituksen mukaan selvityksissä on tutkittu kaikki saatavilla olevat dokumentit ja haastateltu hoitohenkilökuntaa, eikä hoitovirheitä havaittu.

Tapauksen uusi syyttäjä on sanonut odottavansa sosiaalihallituksen arviota ennen päätöstä mahdollisen syytteen nostamisesta.

Dagens Nyheter -lehti kirjoitti maanantaina, että vangitsemistapaus on johtanut pienempiin lääkeannoksiin potilaiden hoidossa. Lehden haastatteleman neurokirurgin mukaan vaarana on, että potilaat joutuvat kärsimään turhaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?