Kiina hiljeni muistamaan maanjäristyksen uhreja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kiina hiljeni muistamaan maanjäristyksen uhreja

Kiinalaiset hiljentyivät tänään muistamaan viikko sitten tapahtuneen maanjäristyksen uhreja. Kolmen minuutin hiljainen hetki järjestettiin samalla kellonlyömällä, jolloin maa viikko sitten järisi Sichuanin maakunnassa. Kiinassa on meneillään kolmen päivän kansallinen suruaika.

Hongkongilaiset hiljentyivät muistamaan Kiinan maanjäristyksen uhreja.

19.5.2008 8:25 | Päivitetty 19.5.2008 13:10

Virallisten tietojen mukaan järistys on vaatinut yli 34 000 ihmisen hengen. Kaikkiaan uhrimäärän on arveltu nousevan ainakin 50 000:een. Uhreja on todennäköisesti vielä tätäkin enemmän, koska pelkästään Sichuanissa on kuollut, hautautunut raunioihin tai kadonnut 71 000 ihmistä.

Ulkoministeriön mukaan Kiina päästää maahan ulkomaisia lääkintäryhmiä auttamaan pelastustöissä.

Raunioista on löydetty kaksi järistyksen uhria elävänä liki viikon kestäneen koettelemuksen jälkeen. Vain harva raunioihin hautautunut selviää kolmea vuorokautta pidempään ilman apua.

Beichuanissa raunioista löytyi 61-vuotias nainen, joka oli tajuissaan pelastajien tavoittaessa hänet. Naisella oli useita luunmurtumia.

Jälkijäristykset ovat jatkuneet tuhoalueella. Myös hiljaisen hetken aikana maa vapisi ja synnytti pienen maanvyörymän. Yli 200 pelastustyöntekijän kerrotaan jääneen kolmen päivän aikana maanvyöryjen alle järistysalueella. Tiedossa ei ole, onko heitä saatu pelastettua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?