Medvedev julistettiin jumalaksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Medvedev julistettiin jumalaksi

Presidentti Dmitri Medvedev on nyt virallisesti jumala - tai tarkemmin sanoen jumalatar, sillä Venäjän buddhalaiset ilmoittivat vastikään pitävänsä häntä Valkoisena Tarana.

Presidentti Dmitri Medvedev vieraili Venäjän suurimassa buddhaluostarissa elokuussa Verkhnaya Ivolgan kylässä.

26.8.2009 15:04

Uutinen herätti heti kiivaan keskustelun Venäjän nettisaiteilla. Novyi Region -uutisotimiston mukaan netin vääräleuat ryhtyivät heti kuvittelemaan, mikä on Putinin ja Venäjän ortodoksikirkon vastine asialle.

- Ortodoksit ovat ottaneet varmasti Putinin jo asiakseen. Valmistautuvat julistamaan hänet vuoden 2012 vaaleihin mennessä Kristuksen toiseksi ruumiillistumaksi, yksi bloggaaja julistaa diamondway-yhteisössä.

Medvedevin jumaluus paljastui äskettäin Burjatiassa, jossa hän vieraili paikallisessa buddhaluostarissa ja lupasi tukea heidän uskontoaan Venäjällä.

Luostarin johtaja Dagba-lama ilmoitti tuolloin presidentille, että Venäjän buddhalaiset pitävät häntä Valkoisena Tarana - jumalattarena, jonka ominaisuuksiin kuuluu muun muassa myötätunto ja pitkän elämän takaaminen.

Venäjän ortodoksikirkko suhtautuu Medvedevin jumaluuteen rauhallisesti ja vakuuttaa, ettei Medvedevin tarvitse ottaa uutta kastetta tullakseen jälleen ortodoksiksi.

- Jos buddhalaiset haluavat tällä tavoin osoittaa isänmaallisia tuntojaan, en näe siinä mitään suurta pahaa. Ja jos ihminen on kristitty, niin toisten uskontojen edustajien tekemät ratkaisut tuskin voivat vaikuttaa häneen, joten uutta kastetta Dmitri Anatoljevitshin ei tarvitse ottaa, Moskovan patriarkaatin edustaja Vsevolod Tshaplin vakuutti Izvestijalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?